Što čini dobar logo – jedna jednostavna stvar

https://dribbble.com/shots/11435622-Good-Good-Logo
Vaš logotip osmišljen je na takav način da vas razlikuje od svih ostalih i potiče lojalnost brendu. Kako? U sebi ima ugrađeno značenje.

Dobar logotip je onaj koji je usklađen s vašom industrijom ili uslugom i čini se prikladnim za njih. Ako se bavite profesionalnim uslugama (a ne proizvodom), obično je jednostavnije bolje. Često dizajniramo znakove riječi ili tipografske logotipe za klijente jer je to u osnovi sve što im stvarno treba.


Vaš logotip osmišljen je na takav način da vas razlikuje od svih ostalih i potiče lojalnost brendu. Kako? U sebi ima ugrađeno značenje. Zašto? Zato što je sustav vjerovanja vašeg poduzeća, temeljne vrijednosti, svrha, misija i vizija ono oko čega je vaš brend izgrađen. To je ono čega se ljudi sjećaju i o čemu govore svojim prijateljima; ne vaš logo.

Otkrit ćemo vam jednu tajnu naše struke – nitko zapravo ne mari za vaš logo (osim grafičkih dizajnera ili onih koji imaju oko za dizajn). Ono što ljude stvarno zanima je njihovo iskustvo s vašom uslugom i ono što vaš brend zagovara. Dobar dizajn ne samo da izgleda profesionalno na površini, već označava i nešto dublje.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Isražite i ostale objave