Dalmatinski tartufi Matak,
dizajn logotipa i ambalaže

Krajem 2020. javila nam se Iva Matak iz OPG-a Matak tartufi iz Zadra sa željom za modernizacijom postojećeg logotipa. Naime, OPG Matak se bavi traženjem, preradom i proizvodnjom proizvoda od tartufa koje nalaze u zadarskom zaleđu. Specifične proizvode od dalmatinskih tartufa (ne miješati s istarskim!) plasiraju ugostiteljskim objektima i hotelima, no prodaju ih i u trgovinama, zračnim lukama te nacionalnim parkovima.

Luksuzan, moderan i prepoznatljiv logo osigurat će prepoznatljivost na tržištu, te pridonijeti daljnjem širenju. Brief koji nam je zadala Iva je bio jednostavan, ali i vrlo zahtjevan: novi logo je trebao sadržavati tartuf i naziv Matak tartufi, ali i elemente koji simboliziraju Dalmaciju. 

Inspiraciju smo pronašli u prekrasnom spoju mora i planina zadarskog zaleđa. Prezime Matak je prikazano linijama koje evociraju brda zadarskog zaleđa, gdje je priča o Matak tartufima i počela, a ujedno su to i linije morskih valova. Stilizirani oblik tartufa smjestili smo između dvije horizontalne linije. Vertikalno smo centrirali elemente i tako dobili na pola iskopani tartuf. Na dnu logotipa je slogan “Dalmatinski tartuf”, jasan naglasak o kojim se tartufima radi. Potraga i kopanje tartufa je “zemljani ” posao, pa smo za osnovni logo odabrali kombinaciju smeđe i zlatne boje. Sekundarne logotipove složili smo i definirali tako da se mogu koristiti na svim podlogama.

Uz logotip dizajnirali smo i etikete za teglice meda i boce maslinovog ulja s tartufima.​​
Moderan izgled upotpunili smo tiskom zlatnom i srebrnom bojom.

Previous slide
Next slide

Postani i ti naš sretni klijent

Spremni ste za kreiranje sjajnih stvari s nama?
Podijelite s nama par detalja za početak i krenimo u zajedničku avanturu dizajna!