Design UP case study,
design logotipa i brand identiteta

Nakon 30 godina uspješnog navigiranja tržištem, odlučili smo zaokružiti dosadašnju priču i uslugu podići na još viši nivo. Za naše novo usmjerenje trebalo nam je ime koje će biti jednostavno, pamtljivo i prepoznatljivo.

Razvoj i napredak su nam glavni pokretači. Svaki novi izazov za nas je nova igračka. CIlj nam je da naši klijenti rastu zajedno s nama. Inspiraciju za ime smo pronašli sloganu The only way is up, koji je pratio album Up američkog benda REM. Takvo razmišljanje u potpunosti se poklapa s našim željama.

Zato smo odabrali ime UP i dodali mu Design: UP za smjer u kojem se želimo razvijati, Design UP za razvoj brandova kojima ćemo dati lice i osobnost.

 

Uvod

U logotipu smo htjeli predstaviti naše kvalitete.

  1. Pozitivno razmišljanje, rast i razvoj
  2. Kreativno razmišljanje
  3. Rješenje za svaki izazov
  4. Povjerenje i pouzdanonost

 

Sigurnost – uporište – smjer

Trokut je vrh je svake ozbiljne strelice. Naša pokazuje prema gore, u smjeru kako želimo da se uz našu pomoć razvijaju naši klijenti. Konstrukcijski, trokut je najčvršći i najstabilniji element.  Uz to, planinarsko / penjačko pravilo za siguran uspon je uporište u 3 točke. Siguran smo izbor gdje će te dobiti točno ono što vam treba.

 

Izbor fontova

Za ime branda odabrali smo geometrijska, okrugla slova fonta Gotham. Krug je savršeni oblik, pa se takav font nametnuo kao pravi izbor. I mi nastojimo biti takvi. Ne okruglasti, nego savršeni.

UP izlazi van okvira trokuta i sugerira razmišljanje van okvira.

 

Boje

Izbor je bio jednostavan – plava boja koja komunicira sigurnost i povjerenje.

 

Brand identitet

Puno vremena provodimo u firmi i nastojimo održati pozitivnu i veselu atmosferu. Zato sav stationery obilježava šareni trokutasti mozaik.

Previous slide
Next slide

Postani i ti naš sretni klijent

Spremni ste za kreiranje sjajnih stvari s nama?
Podijelite s nama par detalja za početak i krenimo u zajedničku avanturu dizajna!